Periute recoltare endocervicale tip Rimel

Top
74.13 lei
(0 Comentarii privind produsul)
Adaugă în preferate
* Condițiile generale
* Condiții privind datele cu caracter personal

Periute ginecologice drepte, sterile, pentru recoltari endo cervicale, de unica folosinta, tip Rimel


  • Sterila
  • Lungime: 19 cm
  • Recoltarea fără efort 
  • Fără traume pentru pacient
  • Ambalare: ambalat individual in punga sterila, 100 buc / cutie
  • Cantitate minima de comanda - 100 buc
74.13 lei
Periuta a recoltare cervicala tip Rimel
74.13 lei

Metodele de bază în diagnosticul CIN includ: citologia Babeş-Papanicolau, colposcopia şi biopsia. Citologia Babeş-Papanicolau (FBP) este o metodă de screening cu rolul de a depista precoce modificările infraclinice ale colului uterin şi presupune recoltarea de celule de la nivelul exo, endocolului şi a zonei de transformare, urmată de citire după colorarea Papanicolaou.

Condiţii de recoltare:

 

  • Pacienta să nu fie în perioada menstruaţiei.
  • Să nu fi avut irigaţie vaginală, medicaţie intravaginală sau contact sexual cu 48 de ore înainte.
  • După tratamentul infecţiilor vaginale.
  • Momentul ideal pentru recoltare este la mijlocul ciclului menstrual.

Metode de recoltare:

 

Maniera de recoltare considerată cea mai corectă şi care furnizează material suficient (din endo şi din exocol) implică folosirea unei periuţe de endocol (denumită şi "Periuţa recoltare endocervicale tip Rimel"). Aceasta se roteşte în endocol cu un unghi de 180° şi se descarcă pe lamă prin rotire în sens invers faţă de direcţia iniţială.

Apoi se recoltează din exocol folosind o spatulă Ayre, care trebuie rotită cu 360°, astfel încât să se obţină celule de la nivelul întregii arii de transformare. Trebuie menţionat că recoltarea din fundul de sac vaginal posterior poate aduce elemente celulare de origine vaginală şi uterină.

Periuţa de recoltare endocervicala tip Rimel poate fi utilizată ca parte a unui examen ginecologic regulat sau în cadrul unui screening pentru cancerul de col uterin.


Pentru a folosi peria Cervex-Brush pentru recoltare, introduceti perișorii centrali în canalul endocervical astfel încât perișorii exteriori mai scurți să vină în contact cu partea exterioară a colului uterin (exocol). Folosind presiune, rotiți periuța de recoltare endocervicală în sensul acelor de ceasornic de cinci ori. Pentru a asigura un bun contact cu exocolul, fronturile din plastic ale periutei ginecologice drepte sunt tăiate doar pentru a permite rotirea în sensul acelor de ceasornic.