Consumable Laborator

Categoria consumable laborator ca cuprinde o gamă variată de produse utilizate în procesul de diagnosticare și investigare a bolilor. Aceste materiale sunt utilizate în laboratoarele medicale include următoarele:

Eprubete de sânge: sunt utilizate pentru colectarea și prelucrarea probelor de sânge, cum ar fi hemoleucograma, analiza biochimică sau testele pentru markerii tumorali.

Lamelle: sunt utilizate pentru examinarea probelor biologice, cum ar fi ssau țesuturi, în vederea detectării eventualelor modificări sau anomalii.

Tuburi de centrifugare: sunt utilizate pentru separarea diferitelor componente ale probelor biologice prin centrifugare, de exemplu pentru a obține plasmă din sânge.

Plăcuțe de Petri: sunt utilizate pentru a cultiva și identifica bacteriile și virusurile care pot cauza infecții, cum ar fi streptococii sau stafilococii.

Recipiente și tuburi pentru stocare: sunt utilizate pentru depozitarea și păstrarea probelor biologice în condiții optime, cum ar fi tuburile criogenice pentru stocarea probelor de ADN sau RNA.

Aceste materiale sunt esențiale în procesul de diagnosticare și investigare a afecțiunilor medicale și sunt utilizate în laboratoarele medicale de către personalul specializat în domeniul analizelor medicale. Utilizarea lor trebuie să respecte standardele de siguranță și calitate pentru a asigura rezultate precise și fiabile.